neděle 5. srpna 2018

100 otázek na Alexandru /část druhá

Část pátá: Vztahy s ostatními

53. Obecně, jak se tvá postava chová k ostatním (zdvořile, hrubě, drží si je od těla…)? Mění se její chování podle toho, jak dobře onoho člověka zná? Pokud ano, jak?
Alex se dříve vyznačovala chováním poněkud hrubým. Kvůli již zmiňovaným špatným vztahům ve škole často bezhlavě kopala kolem sebe. Postupem času ale "zmoudřela" a pochopila, že se svým počínáním podobá přesně těm spolužákům, kteří jí dělali zle. Od té doby ke každému přistupuje individuálně, je vůči nim více ohleduplná. To však neznamená, že si nechá jen tak něco líbit. Pakliže jí něco vadí, dá to jasně najevo.

54. Kdo je nejdůležitější člověk v jejím životě, a proč?
Dříve to byl její otec. Nyní tuto pozici obsadila její přítelkyně Elizabeth, sestra Petra a matka. Jsou to tři nejdůležitější ženy v jejím životě, neboť vždy stály při ní a staraly se o ni.

55. Koho si tvá postava nejvíc váží, a proč?
Rozhodně si váží všech svých přátel, ale v poslední době pociťuje vděk především vůči mamince - za to, že ji i po takové době dokázala přijmout. Moc pro ni znamená mít ji zase u sebe a trávit s ní čas.

56. Kdo jsou její přátelé? Má nějakého nejlepšího přítele? Popiš ty lidi.
Kdysi byl jejím nejlepším kamarádem Damian. Nyní, když jsou opět spolu, se Alex snaží toto přátelství zase obnovit. Je to však komplikovanější, než se zdá. Postupně zjišťuje, že Damian je skutečně tvrdým oříškem a že se za jeho zvláštním chováním skrývá něco mnohem většího.
Velmi dobrý vztah má i s Petrou. Za ní vždy chodí pro rady a svěřuje se jí i s choulostivějšími problémy. Vzhlíží ke své starší sestře jako k té rozumnější a vyspělejší.

57. Jak upřímná je vaše postava ohledně pocitů (přetváří se před ostatními)?
Jako mladší své pocity hodně skrývala a nikomu se o nich nesvěřovala, opět kvůli špatným zkušenostem z minulosti. Mimo jiné takto tajila i své city vůči Elizabeth. Časem však zmoudřela a pochopila, že komunikace je hodně důležitá a že skrýváním emocí se její problémy nevyřeší. Proto je nyní velmi otevřená, aspoň co se týče komunikace s jejími blízkými a kamarády.

58. Zamilovala se někdy tvá postava? Pokud ano, popiš, jak se to stalo.
Její city vůči Elizabeth se začaly vyvíjet již od chvíle, kdy se potkaly. Elizabeth byla na návštěvě ve světě lidí a procházela kolem, když tu do ní omylem vrazila běžící Alex. Elizabeth ztratila rovnováhu, pevně cizí dívku objala a zavrávorala. Ačkoliv to Alex vyvedlo z míry, pohotově zareagovala a zachytila padající Elizabeth. Když Elizabeth po delší chvíli pochopila, že nedopadla na tvrdý asfalt, vzhlédla ke své nové zachránkyni. Spatřila smutné a uplakané oči, které volaly o pomoc, chytaly se každého stébla, hledaly záchranný kruh. A nalezly jej právě v té malé podivné Angličance.
Strávily potom spolu hodně času, měly možnost se poznat do hloubky a pochopit podstatu té druhé. Oběma bylo ublíženo a obě si navzájem mohly poskytnout útěšnou náruč. Navzájem se podpořily a staraly se o sebe. A Alexandra, nezvyklá na tuto péči, se poddala těm nádherným novým pocitům, pramenících z náhlé dávky pozornosti a starostlivosti. Náhle okusila něco zcela neznámého, a zcela úžasného.

59. Co postava od svého partnera očekává?
Očekává, že k ní Elizabeth bude zcela upřímná a bude s ní řešit každý problém, který se vyskytne. Protože komunikace je ve vztahu velmi důležitá. Bohužel, Elizabeth tato očekávaní nesplňuje a své trápení si nechává pro sebe.

60. Jak si rozumí s rodinou?
Se sestrou má nyní dokonce lepší vztah než předtím, s matkou taktéž. Vychází s nimi dobře, dokážou spolu hovořit o čemkoliv.

61. Má postava svou vlastní rodinu? Jestli ano, popiš jí. Jestli ne, chtěla by jí? Pokud ne, proč?
Má otce, matku a sestru, viz první část.

62. Na koho se obrátí, když potřebuje pomoc?
Dříve byla velice tvrdohlavá a pakliže měla problémy, vyhledávala pomoc od ostatních jen zřídka. Snažila si tím dokázat, že je dostatečně silná a soběstačná. Nyní se také snaží vyřešit potíže sama, avšak pokud cítí, že na to nestačí, nebojí se oslovit ostatní.

63. Věří postavě někdo natolik, aby ji chránil? Kdo a proč?
S většinou elementárních dětí má natolik důvěrný vztah, že se chrání navzájem. Poslední dobou se s nimi opět o něco více sblížila. Rozhodně by ji chránil Patrias, Flammifera, Singi, Elizabeth, Elvenel, Petra, Damian a Infelix, nejlepší přátelé.

64. Pokud by postava zemřela nebo by byla pohřešována, komu bude chybět?
V každém z Elementárních dětí zanechala nějaký otisk, všichni z nich by truchlili nad její ztrátou.

65. Kým postava opovrhuje nejvíc, a proč? Koho nejvíc nenávidí?
Chová určité záporné emoce vůči Deneře, kvůli veškerému drama, které způsobila. Nevěří jí a necítí se v její blízkosti dobře, ačkoliv ví, že by jí měla dát šanci si tento status u ní napravit.
Momentálně nemá příliš kladný vztah ani s Damianem, není to ale o tom, že by ho nesnášela. Spíš je to mezi nimi komplikované a chová k němu jakýsi vztek. I přesto jí na něm ale záleží.

66. Má tendenci se s lidmi dohadovat, nebo se konfliktu vyhnout?
Dá se říci, že obojí. Dohaduje se s lidmi, ale spíše v tom mírném slova smyslu. Snaží se najít kompromisy. Není to tak, že pokud jí něco nevyhovuje, nedá to najevo a tiše to nepřejde.

67. Má tendenci na sebe brát vůdčí roli?
Ne. Ráda si mezi lidmi získá respekt, ale rozhodně ne tak dalece, aby z ní byla cítit autorita a vůdcovství.

68. Spolupracuje ráda tvoje postava nebo si radši všechno udělá sama?
Co se týká jejích vlastních záležitostí, řeší je sama, případně s nejbližšími. Pokud ale je třeba uskutečnit něco prostřednictvím spolupráce, nemá s tím problémy. V týmu je snaživá a komunikativní.

69. Záleží postavě na tom, co o ní říkají ostatní?
Záleží jí na tom, co o ní říkají přátelé a zda jim nevadí její chování. Jinak vcelku ne - od toho se už naučila odprostit.


Část šestá: Co má ráda a co nemá ráda

70. Jaké jsou její koníčky?
Dříve se věnovala střílení ze vzduchovky, dokonce i závodnímu střílení. Také má dodnes ráda počítačové hry, i když v Lunarii nemá moc možnost si je zahrát. Když se ale taková příležitost naskytne, probudí se v ní její soutěživý duch a dokáže u nich strávit hodiny v kuse. Zbytek jejích koníčků je dost pasivních - sledování filmů a seriálů, poslouchání hudby, občasné čtení knih. Hodlá ale na tom zapracovat - našla si nové hobby. Petra ji začala učit hrát na kytaru, což Alex strašně moc baví a vkládá do toho veškerou snahu a lásku.

71. Čeho si nejvíc cení?
Toho, že nalezla moc fajn kolektiv, ve kterém se cítí moc dobře. Našla místo, kam zapadá.

72. Jaká je její oblíbená barva?
Černá, šedá, zelená a trochu i žlutá.

73. Jaké je její oblíbené jídlo? Jaké nemá ráda?
Není příliš vybíravá, ale má moc ráda americké brambory a stejky. Naopak ji vždy odpuzovaly plody moře.

74. Co má postava ráda ke čtení? Co naopak nemá ráda?
Moc nečte, ale když už dostane chuť, má ráda mysteriózní knihy. Oproti tomu nesnáší červenou knihovnu.

75. Co si postava představuje pod pojmem "dobrá zábava"?
Přátelé, hudba, jídlo, videohry a celý volný večer.

76. Je tvoje postava kuřák, alkoholik nebo bere drogy? Jestli ano, proč? Chce s tím přestat?
Nic z toho ji neláká.

77. Jak postava tráví svou typickou sobotu?
V posteli, s Elizabeth a talířem palačinek.

78. Co ji zaručeně rozesměje?
Humor černější než Tenebrosova magie.

79. Co tvojí postavu zaručeně rozzuří?
Jakékoliv ohrožení jejích blízkých. V těch více reálnějších případech by to mohlo být i poničení její nové kytary.

80. Jak by se tvoje postava zachovala, kdyby trpěla nespavostí a potřebovala si najít něco na zabavení?
Pravděpodobně by aspoň odpočívala a poslouchala u toho hudbu.

81. Jak se postava vypořádává se…
a) stresem? Příliš si ho nepouští k tělu, ale pokud se tak stane, pomůže jí káva.
b) smutkem? V náruči své přítelkyně.
c) změnou? Kladně, změny jí nečiní moc problémů.
d) vztekem? Se živější hudbou ve sluchátkách. Pokud ani ta nestačí, pomůže mlácení do věcí.
e) ztrátou? Ztráta předmětu ji nerozhodí na příliš dlouho, zato ztráta milovaného člověka na mnoho měsíců.

82. Je postava spontánní, nebo vždycky potřebuje plán?
Spontánní, ale ve zdravém slova smyslu.

83. Co tvoji postavu nejvíc otravuje/frustruje?
Lidská blbost.


Část sedmá: Představa sama sebe atd.

84. Popiš, jak si tvoje postava představuje normální den. Jak by se zachovala, kdyby byl den nějak pokažen?
Nijak kvůli tomu truchlit nebude a přenese se přes to, případně si to nějak vynahradí. Vždy umí na věcech spatřit i pozitivní prvky.

85. Co je na tvé postavě to nejlepší?
Její character development, na který jsem docela pyšná a který mi dělá radost.

86. Jaká je největší slabost tvé postavy?
Je až příliš psychicky závislá na své přítelkyni, protože od té doby, co přišla do Lunarie, o mnoho hodnot a zálib přišla.

87. Kdyby na sobě postava mohla něco změnit, co by to bylo?
Pokusila by se trochu odpoutat od Elizabeth a najít si více cílů do budoucna, než jen být se svou milou. Začala by jejich budoucnost brát víc vážně a začít o ní přemýšlet do větších detailů.

88. Je postava introvert nebo extrovert?
Extrovert, co nevyhledává příliš pozornosti a kontaktu.

89. Je postava pečlivá nebo nepořádná?
Nepořádná. 100%.

90. Jmenuj tři věci, které na sobě postava má ráda, a tři věci, které postava na sobě nesnáší.
Má ráda svou upřímnost, toleranci vůči lidem a způsob, jakým řeší problémy - komunikaci. Je za to na sebe pyšná a myslí si, že je díky tomu vyspělá.
Nesnáší chování, kterým se v minulosti vyznačovala, a stydí se za něj. Také mnohdy nesnáší svou nikdy neumírající prokrastinaci a lenost, mnohdy je pro ni těžké se k něčemu dokopat.

91. Má se postava ráda?
Dříve se ráda neměla, nyní ano. Nepociťuje vůči sobě žádné záporné či nenávistné pocity.

92. Přála by si tvoje postava být dobrodruhem? Pokud ano, proč? Jsou její skutečné důvody odlišné od toho, co říká na veřejnosti?
Dle jejího názoru si už nebezpečí v Lunarii užila až příliš, a chce něco klidnějšího, u čeho si bude jistá, že se jejím blízkým nic nestane.

93. Čeho chce postava ve svém životě dosáhnout?
Ačkoliv to zatím nikdy nevyslovila nahlas, chtěla by se s Elizabeth vzít, žít ve světě lidí v krásném domě a adoptovat si s ní dítě. Stále nad těmito sny ale přemýšlí a zvažuje je.

94. Kde se postava vidí za pět let?
Tím si sama není jistá. Co ale ví na 100 % je fakt, že bude se svou rodinou a s Elizabeth.

95. Kdyby si postava mohla vybrat, jak zemře, co by si vybrala?
Rychlou smrt, takovou, která by nebyla drastická.

96. Kdyby se tvá postava dozvěděla, že má do dne zemřít, jmenuj tři věci, které by předtím udělala.
Prožila by ten den naplno. Rozhodně by nechtěla, aby se brečelo. Smála by se s Elizabeth, udělala by si piknik s rodinou a bavila se s přáteli.

97. Jak postava chce, aby si ji ostatní po smrti pamatovali?
Jako tu holku, která možná nezachránila svět, možná neovládala žádné magické schopnosti jako její parťáci, ale i přesto byla hrdinkou a milující oporou pro ostatní. A ač se zpočátku zdála být jakkoliv zoufalá, nakonec se postavila na nohy a zařídila si plnohodnotný život, tak, jak si ho vysnila.

98. Jmenuj deset vlastností, kterými vystihneš charakter postavy.
Optimistická, sebevědomá, milující, naslouchající, diplomatka, cílevědomá, spontánní, nepořádná, dobromyslná, svá.

99. Jmenuj všechny povahové rysy tvé postavy, o kterých si myslíš, že se shodují s těmi tvými.
Obě dvě chceme řešit problémy a mluvit o nich. Lpíme na tom, aby před námi naši nejmilovanější netajili jejich trable a netopili se v nich patogenním způsobem, jako to dělá Elizabeth. Společně jsme jakýmsi rodinným typem, své přátele a blízké stavíme před sebe, na první místo v našem žebříčku priorit (ačkoliv takovouto vlastností oplývá mnoho Lunarianů).

100. Pokud byste mohli, jakou radu byste jakožto její stvořitel své postavě dali? (Představte si, že sedí před vámi a čeká na vaši radu…)
Vím, že to je s Elizabeth těžké, ale nedělej si až příliš velké obavy. Vysečkej a do ničeho jí nenuť. Nech ji, ať ona sama pochopí, jak je otevřenost ve vztahu důležitá. Jsi na správné cestě. Mezitím naní tolik nelpi a hledej další správné hodnoty. Jsi dobrý člověk, Alex, a já jsem na Tebe pyšná.

Žádné komentáře:

Okomentovat