pátek 16. března 2018

Jste tu poprvé?

Došlo mi, že tento blog musí na nově příchozí návštěvníky působit značně chaoticky. Nenechte se zmást - tento blog skutečně chaotický je a články jsou zveřejňovány bez jakéhokoliv chronologického řádu, jež by se vázal k příběhu. Žádný začátek, žádná vodítka, nic. Proto mi dovolte alespoň hrubě shrnout základní děj a postavy.

Lunaria je fantasy svět plný čisté přírody a magie. Má své vlastní ekosystémy, velmi podobné těm na Zemi, jen s několika rozdílnými živočichy (draci, drakonaři, alaty, saevy,...) a rostlinami (droelly). Z humanoidních ras zde žijí pouze lidé a pár kočkodlaků.

Co je však na tomto světě pozoruhodné je příchod lidí ze Země sem. Pokud člověk na Zemi ztratí svou víru a smysl života, pokud klesne na opravdové dno, dostane se do Lunarie (více v článku Země zoufalců). Stejně tak se sem dostala i jedna z hlavních hrdinek, tehdy teprve desetiletá Elizabeth Northová, malá ustrašená Angličanka trpící úzkostmi. Dostane se do záhadného světa, kde začíná její dobrodružství.

Elizabeth se seznamuje s novým světem. Dozví se, že zde před patnácti lety vypukla válka mezi Sourozenci Světla a Tmy - tak se přezdívá královně Marion a králi Tenebrosovi. A také velmi brzo zjistí, že v Lunarii se mohou dít věci, jež se na Zemi zdají být nemožné - získá magický element země, díky kterému může ovládat rostliny.

Také si zde najde několik kamarádů, další hlavní postavy, které se hodně objevují v povídkách:
Patrias - zrzavý klučina z lesa ovládající zemi, ztracený syn královny Marion, nadšenec do nerostů a hornin. Veselý, přátelský, možná trochu ztřeštěný, ale s laskavým srdcem.
Flammifera - rudovláska ovládající oheň, zrozená z Elementů, dlouholetá přítelkyně Infelixe. Silná, odhodlaná, nebojácná, se zápalem pro věc.
Singi - drobná zrzečka ovládající oheň, sestra Flammifery, původně se narodila jako chlapec. Dobrosrdečná, nápomocná, kreativní, roztomilá.
Denera - světlovláska ovládající oheň, nejmladší dítě královny Marion, označována jako zrádkyně. Ambiciózní, spontánní, prudká, nepředvídatelná.
Felicitas - pohledný blond chlapec, spolu se svým bratrem Firnem pochází z lunarijské vesnice jménem Dantera. Navenek úsměvavý, avšak uvnitř nosí silnou bolest.
Alexandra - řečená "Strongreen", černovlasá dívka ze Země, přítelkyně Elizabeth. Upřímná, rázná ale i jemná zároveň, naslouchající, často netrpělivá.
Elvenel - modrovládka ovládající vodu, dcera královny Marion, nástupkyně trůnu. Čistá navenek i uvnitř, skromná, milující, mající naději.
Damian - chlapec ze Země, dobrý kamarád Alexandry, nejnovější člen týmu. Uzavřený, často protivný a nepříjemný, prudký, vztahovačný, ale dobromyslný.
Metally - dívka ze Země s nadšením pro vědu, sestra Alexandry, spíše se zdržuje v pozadí. Klidná, tichá, shovívavá, zvědavá, plná touhy zkoumat nové věci.
Solus - chlapec z Lunarie, zrozen z Elementů, upjatě věřící, že osud je již předurčen. Samotářský, velmi tvrdohlavý, uzavřený, s nadáním pro psaní poezie.
Infelix - černovlasý chlapec ovládající vzduch, nejstarší a taktéž ztracený syn královny Marion, původně byl vycvičeným bojovníkem, nyní pacifistou. Trpělivý, rozumný, láskyplný, zodpovědný.
Sasene - hnědovlasá žena ovládající tmu, jediný potomek Tenebrose, nástupkyně trůnu, před rokem se stala i šťastnou maminkou. Spravedlivá, pravdomluvná, vychytralá, budící respekt.
Firn - muž ovládající led, bratr Felicitase, manžel Sasene, otec jejich dcerky Diliges. Ochranitelský, průbojný, zamlklý, možná trochu paranoidní.

S novou partou kamarádů a magickými schopnostmi je připravena zastavit válku a navrátit do Lunarie vytoužený mír.

To jest snad všechno na úvod. Více bližších informací se bude postupně objevovat v článcích a rubrikách, jejichž výpis je vlevo v menu. Popisy postav najdete v rubrice "Postavy"; příběhy, básně a obrázky v rubrice "Fidova pírka" (má tři podrubriky, avšak jejich výpis není vidět, proto prosím sjeďte trochu níže, pod reklamu); články o světě jako takovém v rubrice "O Lunarii"; a nakonec rubrika "Země mlhy" je můj neúspěšný pokus o přepsání celého hlavního příběhu z pohledu Elizabeth.

Přeji vám příjemné počtení a doufám, že se vám zde bude líbit! :)

Žádné komentáře:

Okomentovat