sobota 12. května 2018

100 otázek na Alexandru /část první

Velké poděkování patří R. R., za to, že mě nakopala do zadku a motivovala mě. Jsi bae <3 Jen příště kopej jemněji, prosím. Děkuju <3

Část první: Základy

1. Jaké je celé jméno tvé postavy?
Alexandra Green

2. Kde a kdy se narodila?
Narodila se poblíž svého rodného města, jež je Smackover v Arkansasu, dne 13. 11. 1999.

3. Kdo jsou/byli její rodiče?
a) Jména: Carl Green a Lucy Elswood
b) Povolání: Otec pracuje ve stavební firmě jako zedník a matka má cukrárnu
c) Povahy: Carl byl v mnohém jako malý kluk, tedy líný, roztržitý a nezodpovědný. Neměl rád stereotyp, ale zároveň nedokázal žít mimo něj, nedokázal se vzdát líného komfortu. Lucy byla naopak typická ženuška v domácnosti, ačkoliv proti své vůli. Oba dva totiž žili a byli vychováni v tradičních a zastaralých obrazech společnosti, kdy muž je pánem domácnosti a žena se naopak hodí leda tak do kuchyně. Oba dva tento systém nenáviděli, ale ani jeden z nich z něj nedokázal vyjít.

4. Má tvá postava nějaké sourozence? Jak se mají/měli rádi?
Ano, má sestru Petru Greenovou, se kterou má velice kladný vztah, navzájem si pomáhají a drží při sobě. Jako malé spolu vycházely dobře. Petra, jakožto starší sestra, byla zodpovědná a starala se o ni. Nevyhovoval jim rozvod rodičů, a to, že byly odtržené od sebe. I přes dlouhé odloučení si jsou stále blízké. Alexandra si na nic nemusí před Petrou hrát, protože jako jediná zná situaci jejího dětství, a tedy jí nemusí nic vysvětlovat. (na rozdíl od Lunarianů, jejichž svět a rodiny fungují jinak, nebo Elizabeth, které naopak vadí jakékoliv náznaky, co se týče rodinného života na Zemi). Petra je Alexandřinou oporou a sestřičkou v nouzi.

5. Je postava v manželství, nebo má partnera?
Momentálně je ve šťastném a dlouhodobém vztahu s Elizabeth Northovou.

6. Jaké je její povolání?
Zatím nemá žádné povolání, pouze se vzdělává v Hradě Světla.

7. Napiš fyzický popis tvé postavy:
a) výška: 172 cm
b) váha: 59 kilo
c) rasa: člověk
d) barva očí: zelená
e) barva vlasů: černá
f) styl oblékání: volná trička s motivy oblíbených hudebních skupin, tepláky, nebo jakékoliv pohodlné oblečení černé a tmavě zelené barvy
g) rozlišovací znaky (tetování, jizvy, mateřská znaménka apod.): nemá
h) barva kůže: běloška, střední tón

8. Z jaké země pochází? Do které společenské vrstvy patří?
Původně pochází z USA. Jejich rodina byla dobře finančně založena, tedy až do doby, než se její rodiče rozvedli. Vzhledem k tomu, že momentálně žije v Hradě Světa, kde se takové věci neřeší, nedá se přesně určit, do jaké společenské vrstvy patří.

9. Má postava nějaké alergie, nemoci nebo jiné fyzické nedostatky?
Alergii na blbé lidi. Nehorázně tím trpí.

10. Je postava pravák nebo levák?
Pravák.

11. Jaký je její hlas? Jakým mluví jazykem? Má nějaký přízvuk, akcent?
Zvučný, přirozeně ženský, ale ne moc vysoký. Mluví angličtinou s americkým přízvukem.

12. Jaká slova/fráze nejčastěji používá?
Nemá zafixované žádné fráze, ani slova.

13. Co nejčastěji nosí po kapsách?
Ženské kalhoty nemají kapsy, takže nic.

14. Má postava nějaké…
a) manýry? Nikdy se nesnaží o formalitu, nerada se kontroluje v tom, co dělá. Přirozenost je pro ni na prvním místě.
b) otravné zvyky? Zpívá si nahlas, aniž by si to uvědomovala.
d) zlozvyky? Nenávidí dlouhé nehty. Musí si je za každou cenu okousat.
e) spací návyky? Ráda spí hodně dlouho. Je nočním tvorem, a tak chodí spát pozdě.
f) stravovací návyky? Má poměrně velkou chuť k jídlu a sní skoro všechno, kromě mořských plodů, šneků a dalších prapodivných jídel. Zabila by se pro palačinky.


Část druhá: Růst

15. Jak bys stručně popsala dětství tvé postavy?
Dá se říct, že do jedenácti let měla šťastné dětství. Měla milující maminku a ambiciózního otce, ke kterému velmi vzhlížela. Potom se ale její rodiče rozvedli, což Alex velmi negativně ovlinilo. Soud rozhodl, že její sestra Petra zůstane u matky a ona u otce. Její otec nebyl zvyklý se starat o domácnost, a tak Alex začala být zanedbávána.
O to horší její situace byla, když se zamilovala do své spolužačky. Jakmile se toto tajemství dostalo ven, začalo pro ni to pravé peklo. Ostatní tuto informaci pojali jako skvělý důvod pro šikanu, a tak se celá třída obrátila proti ní. Celá třída, kromě Damiana. Jako jediný při ní stál a podpořil ji. Netrvalo dlouho a ti dva se stali nejlepšími kamarády. Společně se naučili čelit šikaně a nenechat si takové věci líbit. Alex se tak za pomoci svého velkého parťáka naučila bránit, a když došlo i na roztržky a souboje, hravě přeprala i kdejakého kluka.
Alexandře zase svitla naděje na lepší zítřky. S Damianem byli nerozlučná dvojka, která si konečně vybojovala svobodu. Vše ale skončilo, když se Damian odstěhoval pryč. Ačkoliv si zpočátku dopisovali, rozpad přátelství byl nevyhnutelný a Alex zůstala opět sama, dokud na ni nenarazila Elizabeth a nevzala ji s sebou do Lunarie. Alex, okouzlena touto nabídkou utéci, šla s ní, v naději, že najde místo, kde by se cítila skutečně dobře.

16. Jaká je její nejstarší vzpomínka?
Rodinný výlet do zoo, kde Alex poprvé spatřila aligátory. Z nějakého důvodu ji nesmírně fascinovali, možná právě pro to, jaký respekt budili. Moc se jí tato zvířata zalíbila a později ji inspirovala při vytváření její internetové přezdívky - Strongreen.

17. Co všechno postava vystudovala/kde všude se učila?
Vystudovala pouze základní školu. Potom s Elizabeth utekla do Lunarie, tam pokračuje ve studiu a učí se doma, jako ostatní Lunariané.

18. Bavila ji škola/studium?
Zpočátku ano, avšak po rozvodu jejích rodičů ztratila vůči studiu motivaci. Učení věnovala více času a námahy pouze pokud ji probíraná látka bavila a dělala na ni dojem, že ji jednoho dne využije.

19. Kde se naučila to, co nyní nejvíc využívá (například cizí jazyk, boj…)?
Damian ji naučil se prát, čehož v Lunarii již párkrát využila. V poslední lunarijské bitvě, do které se vydala s kuší, se jí velmi hodila její schopnost pokročilého zacházení se střelnými zbraněmi, neboť s otcem jako malá chodila střílet.

20. Když vyrůstala, měla nějaký vzor? Popiš ho.
Zpočátku byl jejím vzorem otec. Velmi ho odbivovala pro jeho autoritu v rodině a znalosti, co se týkalo zbraní a starých počítačových stříleček. Tento ideální obraz se však brzy rozplynul, když Alex pochopila, že ji takovými aspekty nevychová a že se o ni ani nedokáže postarat.

21. Jak při růstu vycházela s ostatními členy rodiny?
Oba rodiče velmi respektovala, ačkoliv otce možná o něco více. Maminka vůči ní projevovala hodně lásky. Táta, zklamaný, že nemá syna, ale dvě dcery, zpočátku nedával moc citů najevo. Až postupem času, když viděl, kolik klučičích koníčků Alex má, roztál i on a učil svou mladší dcerku kdejakým lumpárnám.
I se sestrou vycházela velmi kladně - Petra jí často pomáhala se školou a držela s ní.

22. Když byla postava dítě, čím chtěla být, až vyroste?
Chtěla být policistkou. Vnímala ženy tohoto povolání jako velmi silné a autoritativní osoby.

23. Když byla dítě, co dělala nejraději?
Když byla menší, moc ráda si hrála venku a stavěla si různé pevnosti mezi keři. Když už byla o něco starší, do jejího života přišly počítačové hry a velká závislost na nich.

24. Když byla dítě, jak se postava chovala?
Alex byla takovým malým čertíkem v krabičce, věčně neposedná, ale ne zlá. Spíše měla vlastní hlavu. Ráda věci sama zkoumala. Neptala se na věci, které ji zajímaly, prostě šla a prozkoumala je sama. V předškolním věku byla vždy plná elánu. Aby se zbavila velkého nadbytku energie, často chodila běhat na dětské hřiště.
Škola ji v tomhle hodně změnila. Zpočátku toto umírnění jejího neklidného ducha přišlo vhod, ale čím víc učení se hromadilo, tím více pasivní se stávala. Nedá se říci, že by to bylo stresem - Alex se ze školy nikdy nestresovala a nevnímala dobré známky jako hlavní prioritu - spíše zapadla do organizovaného systému a její život dostal řád, jehož dodržování ji vysilovalo. Cítila se omezená denními rozvrhy.
Později v pubertě se do jejího režimu připletly náhodné výboje energie, které se měnily ve výbuchy vzteku, někdy neopodstatněného, někdy způsobeného pouhými malichernostmi. Tohle bouřlivé období ale zmizelo stejně tak záhadně jako se objevilo, Alex po něm dospěla a zmoudřela.

25. Když byla dítě, byla populární? Měla nějaké přátele? Pokud ano, jací byli?
Nikdy moc nestála o pozornost, které se jí bohužel dostávalo až příliš, když si procházela obdobím šikany. Přátele si hledala spíše na internetu, ale nikdy se nejednalo o dlouhodobá a pevná přátelství. Jediným pravým kamarádem byl pro ni Damian. Vnímala ho jako velkého bráchu, který vždy drží při ní.

26. S kým se poprvé políbila a kdy?
První polibek patřil Elizabeth, ve chvíli, kdy si obě oficiálně vyznaly lásku <3

27. Má už tvoje postava "to" za sebou? Jestli ano, kdy a s kým to poprvé "dělala"?
Poprvé se milovala s Elizabeth v osmnácti, viz článek Noční útěcha ;3

28. Pokud je tvá postava nadpřirozená (tj. mág, vlkodlak, upír atd), napiš zde příběh, jak se jím tvá postava stala nebo kde/jak se to naučila. Jestli je tvá postava normální člověk, napiš zde, co ji v minulosti vedlo k tomu, aby dělala to, co dělá teď.
Co ji vedlo k tomu, aby odešla s Elizabeth do Lunarie? Možná chtěla zažít dobrodružství, vyklouznout ze systému. Chtěla poznat nový svět, kde lidé nejsou plní nenávisti, jako je tomu na Zemi. Navíc neměla žádné přátele (po tom, co se Damian odstěhoval) a Elizabeth tehdy o ni projevila skutečný zájem jakožto o kamarádku.


Část třetí: Vliv

29. Co tvá postava považuje za nejdůležitější událost ve svém životě?
Alex ví, že v jejím životě je mnoho věcí, které ji velmi ovlivnily a zcela změnily její směr. Určitě by sem ale zahrnula moment, kdy omylem vrazila do Elizabeth a tak se s ní seznámila.

30. Kdo má na ni největší vliv?
Nečekaně Elizabeth, ale i Damian a Petra. A teď, když může opět navštěvovat svět lidí, i její maminka.

31. Co postava považuje za svůj největší úspěch?
Pomáhá Elizabeth, zvedá jí sebevědomí a zmírňuje její úzkosti <3

32. Co tvou postavu nejvíc mrzí (co sama provedla)?
Když se tak zpětně ohlíží na své dětství, lituje toho, že s maminkou netrávila tolik času jako s tátou. Teď to ale dohání <3

33. Co je ta nejšpatnější věc, kterou tvá postava provedla?
Její činy vždy měly světlé i tmavé stránky. Ačkoliv na mnoho lidí měl její příchod do Lunarie pozitivní dopad, naopak její rodiče se o ni velmi strachovali a způsobilo jim to tak nesčetně mnoho probdělých nocí.

34. Má tvá postava nějaký záznam na trestním rejstříku?
Nikoliv.

35. Kdy měla tvá postava největší strach?
Když Elizabeth jednoho dne utekla od všech a na nějakou dobu se po ní slehla zem, protože se cítila jako břímě pro ostatní. Alex tehdy ovládala čirá hrůza.

36. Jaký byl nejtrapnější zážitek v jejím životě?
Jednou ji ve škole zastihla nepravidelná menstruace a Alex se to dozvěděla až když bylo příliš pozdě. Od té doby Damian nosí ve svém batohu i vložky, aby mohl pohotově zachránit kalhoty své kamarádky.

37. Kdyby tvá postava mohla změnit jednu věc ze své minulosti, co by změnila?
Nechce nic měnit. Ví, že kdyby se v mnoha věcech rozhodla jinak, nedostala by se tam, kde je teď.

38. Jaká je její nejlepší vzpomínka?
Zážitky ze střelnice, kam jako malá chodila se svým otcem a kde se učila střílet. V té době ji vůbec nic netrápilo.

39. Jaká je její nejhorší vzpomínka?
Jakákoliv vzpomínka týkající se jejího kritického období na základce.

Část čtvrtá: Přesvědčení a názory

40. Je tvá postava optimista, realista nebo pesimista?
Optimista. Vždy věří, že vše dopadne dobře.

41. Čeho se nejvíc bojí?
Momentálně se bojí o Elizabeth. Cítí z ní, že se jí už nechce otevírat tolik jako dříve, a to ji děsí. Má velké obavy, že to negativně ovlivní jejich vztah a naruší ho to.
(Elizabeth ji totiž nechce zatěžovat svými problémy a dusí je v sobě, ačkoliv jí Alexandra stále dokola opakuje, že vztah stojí hlavně na komunikaci a že by spolu měly řešit každý problém.)

42. Jaké jsou její názory ohledně náboženství?
Alexandra je atheistou. Vůči náboženství ostatních lidí nechová žádné nenávistné názory.

43. Jaké jsou její názory ohledně politiky?
Dlouho nebyla ve světě lidí, proto ohledně politiky na Zemi nemá žádné názory. Co se týče Lunarie, tam se současné dění za politiku moc považovat nedá.

44. Jaké jsou její názory ohledně sexu?
Nijak nesoudí lidi s nízkou nebo naopak vysokou sexuální aktivitou, neřeší ani, zda jej člověk provozuje s více osobami. Sama by jej ale nedokázala uskutečnit s někým, ke komu by nechovala silné citové pouto.

45. Je tvá postava schopna někoho zabít? Za jakých okolností se jí zdá zabít někoho za přijatelné a kdy za nepřijatelné?
Dokázala by někomu fyzicky ublížit, ale ne jej zabít. Pouze pokud by šlo o sebeobranu či o obranu své rodiny. I přesto ale věří, že by se s tím nemohla psychicky vypořádat.
Co se týče bitev, vždy nepřátele pouze oslabila, ale k zabití její rukou nikdy nedošlo.

46. Co je podle ní to nejšpatnější, co může člověk provést/udělat?
Vzít někomu život, i sobě samotnému.

47. Věří na existenci spřízněné duše či pravou lásku?
Nevěří, že takováto láska je vám už předem souzena a že ji řídí osud. Rozhodně ale člověk může nalézt silnou a opravdovou lásku.

48. Co považuje za úspěšný život?
Zajistit sebe i svou rodinu, dokázat se postarat o ostatní. Protože její otec to nedokázal.

49. Řídí se pocity nebo rozumem?
Dá se říci, že jde zlatým středem a kombinuje oba způsoby, kterými se rozhoduje.

50. Je tvoje postava nějak předpojatá, má nějaké předsudky?
Šikana na základní škole ji naopak naučila, že by předsudky mít neměla.

51. Existuje něco, co postava odmítá udělat za jakýchkoliv okolností? Proč?
Jak už bylo řečeno, potřebovala by mít skutečně velmi významný důvod, aby někoho dokázala zabít. Celkově lze ale tvrdit, že Alex lpí na svých morálních hodnotách a tak sem můžeme přidat i celkové pojetí "nikdy by neškodila ostatním".

52. Existuje někdo nebo něco, kvůli čemu by tvoje postava byla ochotná zemřít (nebo nějak jinak zajít do extrému)?
Její rodina a Elizabeth. Protože bez nich si neumí svůj život představit.


Žádné komentáře:

Okomentovat