sobota 20. března 2021

Denera


 Poslední aktualizace: 19. 3. 2021
obrázek nakreslil Leonáš, děkuju <3 
 

Schéma postavy

Celé jméno postavy: Denera ignis, dcera Marion a Dersnera
Význam jména: ignis znamená titul elementu
Přezdívka: Déňa, Fifina, pinda
Význam přezdívky/důvod jejího vzniku: kdysi se hodně fintila, od toho Fifina
Datum narození: 20. 6. 52


Vzhled

Věk: 17 let
Na kolik let vypadá: 18
Váha: 57 kg
Výška: 168 cm
Stavba těla: Štíhlá, ale ne vysportovaná a osvalená, jak je tomu u většiny skupiny - vzhledem k tomu, že dlouho žila na Zemi, necvičila boj jako ostatní. Je však pravda, že si hlídala postavu, aby byla štíhlá, s vypracovanými hýžděmi. Má tvar postavy přesýpacích hodin.
Tvar obličeje: oválný, jako má její sestra, jen díky ofině nepůsobí tak protáhle
Barva očí: jantarová
Brýle nebo kontaktní čočky: nemá
Barva pleti: světlá, v létě se však díky otcovým genům nespálí v takové míře jako zbytek jejích sourozenců
Charakteristické znaky: žádné
Převládající rysy: permanentně zamračený výraz, třpytky, ocásky od očních linek tak dlouhé, že by díky nim mohla odletět
Barva vlasů: medová blond
Typ vlasů: rovné, velmi husté ale jemné, lesklé
Účes: volně rozpuštěné vlasy s ofinou, případně si je svazuje do culíku
Hlas: čistý, nasládlý, příjemný
Celková přitažlivost a atraktivita: Stejně jako její sestra, i Denera je velice půvabná a krásná, byť asi nepůsobí tak nevinně. Je si své tělesné krásy vědoma a proto se ji nebojí ukazovat nošením kratšího a těsnějšího oblečení.
Tělesné postižení: žádné
Styl oblékání: moderní oblečení ze Země; upnuté, nebojí se nosit výstřihy nebo kratší sukně; žluté, oranžové, růžové a fialové odstíny
Oblíbené oblečení: růžovo-fialový top a krátká sukně nebo kraťasy
Šperky nebo doplňky: nejrůznější; často drobné zlaté řetízky a náramky; pevné kruhové náramky s perletí; různé náušnice, nejčastěji velké kruhy

 

Osobnost

Dobré povahové vlastnosti: ambicióznost, opatrnost, soběstačnost, společenskost, sebevědomost, uspořádanost, introspektivnost
Neutrální povahové vlastnosti: požitkářství, materiálnost, odměřenost, neústupnost, perfekcionismus
Špatné povahové vlastnosti: tvrdohlavost, v určitých chvílích přílišná emocionalita (ačkoliv se ji snaží v sobě udusit), vznětlivost, nedostatečná empatie, argumentativnost, konfliktnost chladnost
Nálada, ve které postava nejčastěji je: naštvaná nebo otrávená
Smysl pro humor: sarkastický, ironický, občas zesměšňující ostatní (pouze vůči lidem, kterými pohrdá)
Největší životní štěstí: příležitost zažít si normální život na Zemi
Největší obava: ztráta validace ve světě lidí; nepřijetí lidmi
Proč: Protože z toho důvodu utekla z Lunarie - aby se dostala někam, kam zapadne a kde bude mít plnou kontrolu nad sebou a svým životem. Země pro ni byla novým startem, novým domovem, novou rodinou, která ji přijala mezi sebe.
Jaká událost by mohla zvrátit celý život této postavy: Kdyby přišla o kontrolu nad svým životem, v jakémkoliv slova smyslu.
Nejvíc v pohodě když: hraje simíky
Nesvá když: jí cokoliv připomene její rodinu nebo Lunarii jako takovou
Naštvaná když: je konfrontována; je omezována; má o ní někdo už předem mylné představy a předsudky (velice jí to připomíná matčino pojetí o jejím proroctví)
Smutná když: sleduje ostatní lidi, kteří si užívají milých chvil s rodinou - ona nic takového nezažila.
Priority: někam patřit, mít plnou kontrolu nad svým životem, mít uznání a respekt
Životní filosofie: ,,Nikdo mi nebude říkat, co mám dělat nebo jaká mám být, a už vůbec ne Osud."
Kdyby si mohla splnit jedno přání, bylo by to: oživení její matky a udobření se s ní
Proč: Protože potom by neměla výčitky, že se s ní nestihla rozloučit a že jejich vztah nenávratně skončil ve zlém.
Slabost postavy: vznětlivost a přecitlivělost vůči určitým tématům připomínajících její matku
Je tato slabost pro ostatní zřejmá: pro lidi ze Země spíše ne, pro Lunariany určitě ano
Největší síla postavy: nezávislost na rodině
Největší zranitelnost postavy: Elvenel a vztah s ní - ačkoliv se od rodiny pokusila odprostit, Elvenel navždy bude její sestra a nejbližší člověk.
Čeho nejvíc lituje: Že neměla šanci se s matkou rozloučit a ukončit to s ní v dobrém, a že neměla šanci pomoci ani jí, ani strýci, protože ačkoliv měla s oběma ambivalentní vztahy, v hloubi duše je měla oba ráda.
Čeho lituje: Že opustila matku i sestru a dala tak matce za pravdu, že se skutečně stane zrádkyní a nechá je na holičkách. Na druhou stranu jí to ale dalo prostor pro osobní růst a osamostatnění, proto toho nelituje úplně, jen občas, mlhavě.
Největší dosažení: Dostala se do světa, kde není žádná vyšší moc, která by udávala její osud a kde má nad ním moc pouze ona sama.
Dosažení: Osamostatnila se a přestala být citově závislá na svých blízcích, což vnímala jako slabost.
Selhání z minulosti, za které se stydí: Potopila svou sestru a nechala ji na holičkách, osamocenou.
Proč: Protože si to nezasloužila - na vině byla jejich matka, nikoliv Elvenel.
Nejtemnější tajemství postavy: Jeden čas natolik žárlila na Elizabeth, že jí přála smrt. Nenáviděla ji, protože Elizabeth měla možnost žít normální život na Zemi, od začátku do konce, a místo toho utekla do Lunarie, čímž opustila svou milující rodinu. Mohla být šťastná, mohla mít laskavé rodiče, ale místo toho odešla do Lunarie a Deneře sebrala matku - vždyť Marion věnovala Elizabeth mnohem víc lásky a pozornosti než jí, a to bylo strašlivě nespravedlivé.
Ví o něm někdo? Tenebros; Elizabeth její nenávist cítí, ale pravděpodobně netuší, jak hluboká vlastně je.


Cíle

Elán a motivace: Denera je velice ambiciózní a když se pro něco rozhodne, taky si za tím jde. Je jen málo překážek, které ji dokážou zastavit. Celkově se dokáže dobře rozhodovat.
Okamžité, bezprostřední cíle: Postarat se o sestru a společně překonat ztrátu jejich matky.
Cíle do budoucnosti: Začít se více věnovat svým koníčkům a zkusit navrhovat oblečení, protože se o to zajímá už dlouho a vidí v tom potenciál. Chce být konečně v něčem dobrá a jedinečná, a tohle by mohla být ta správná cesta.
Jak postava plánuje svých cílů dosáhnout: Zůstat v Lunarii a zase navázat ztracené vztahy s ostatními, v mezičase se více ponořit do své práce a začít na sobě pracovat.
Jak tím budou ovlivněny ostatní postavy: To sama ještě neví, ale přála by si, aby to byl kladný vliv a aby jim byla k užitku, vlastně si celkem dost přeje, aby mezi nimi byla žádaná.


Minulost

Rodné město: Solvara; poté přesun do Srdce Lunarie, později útěk na Zemi (Arkansas)
Jaké dětství měla: Ještě než se Marion narodilo první dítě, bylo zvěstováno proroctví: "Nenávist a Žal spolu splodí čtyři elementy: Vítr ochrání, Země podpoří, Voda ovládne a Oheň zradí". Marion tato informace velice zasáhla - původně nechtěla věřit ani prvnímu proroctví o ní a o bratrovi, a právě tato její ignorace napomohla k rozpoutání války, protože neviděla její počátek a nemohla tak věci zastavit, dokud to šlo. Byla tedy nucena brát toto druhé proroctví velice vážně a bezmezně mu věřit. Jenže přesně tohle byla cesta k jeho naplnění. Vědomí, že ji dcera zradí a že naruší rovnováhu elementů v Lunarii, velice ovlivnilo Marionin vztah vůči Deneře. Jejich pouto tím bylo navždy narušeno, a nebyla cesta, jak to napravit. I když se Marion skutečně snažila svou dceru milovat, tak jak matka může milovat jen své dítě, stále v ní viděla hrozbu nejen pro sebe a svou rodinu, ale i pro celou zemi. Když s Elvenel a Denerou utekla ze Solvary do Hradu Světla, vše se mnohonásobně vygradovalo - nejenže Marion přišla o oba své syny, brzy měla přijít o dceru, což ji naprosto zlomilo. Nevěnovala Deneře tolik lásky a péče, protože věděla, že i to bude jednou pryč. Vlivem toho Denera velice žárlila na svou starší sestru, kterou Marion naopak vedla k tomu, že jednoho dne po ní převezme trůn. Deneře nikdy o moc nešlo - ono ani nebylo o co stát, vládnout zemi, ve které zuří válka - ale moc toužila po stejném vztahu, jaký měla Elvenel s Marion. Nepřála si jen matku, chtěla maminku, maminku, která by ji milovala a neviděla by ji jen jako zrůdu a selhání.
Když byla Denera "dostatečně" stará, rozhodla se, že tohle všechno ukončí. Nebude nikde, kde není vítána. Utekla do světa lidí, do USA, kde dostala šanci na druhý život, který má v rukou ona sama a který není ovlivněný nějakým proroctvím. Život, ve kterém si Osud nevolí ji, ale ona jeho.
Domácí mazlíčci: žádní
První vzpomínka: matčin pláč, zima; silueta něčeho velkého, co se nádherně lesklo v měsíčním svitu; sestřina malá ručička v její puse, zatímco kolem nich fičel strašlivý vítr a okrádal je o drahocenné teplo (útěk ze Solvary do Hradu Světla)
Nejdůležitější vzpomínka z dětství: Matčin pláč těsně předtím, než se Denera teleportovala na Zemi.
Proč je nejdůležitější: Protože Marion ji tehdy neprosila, aby zůstala, ani se ji nijak nesnažila zastavit. Prostě jen bezmocně brečela. To Deneru utvrdilo v tom, že o ni matka skutečně nikdy nestála.
Hrdina dětství: Hannah Montana, Shego (ze seriálu Kim Possible)
Vysněná práce: herečka
Vzdělání: vzdělání od své matky; později se vzdělávala na základní škole ve Smackoveru.
Víra/náboženství: Nemá - nevěří ani v elementy a jejich harmonii, což je u Lunarianů neobvyklé.
Finance: dostačující

Archivní záběr Marion při útěku Denery do světa lidí

 

Současnost

Současná lokace: Hrad Světla
Současně žije s: hlavní partou
Domácí mazlíčci: nemá
Víra/náboženství: nemá
Povolání: Doteď si trochu přivydělávala jako influencerka, teď po návratu domů už k tomu nemá příležitost.
Finance: dostačující


Rodina

Matka: Marion lux
Vztah postavy s ní: Ambivalentní; Marion si k ní nikdy nedokázala najít cestu jako k ostatním dětem, protože její Osud brala jako něco definitivního, nezměnitelného. Kdykoliv měla s Denerou alespoň kratičkou chvilku plnou lásky a radosti, její klid brzy vystřídaly obavy a úzkost, z toho důvodu nebyla schopná dát Deneře dostačující rodičovskou lásku. Denera ji za to nenáviděla a po útěku do světa lidí se pouto k ní snažila přetrhnout úplně, nicméně se jí to nikdy nepovedlo. I přes to přese všechno to byla její matka, nedokázala ji čistě nenávidět, i když si to moc přála - cítit pouze nenávist by pro ni bylo jednodušší.
Otec: Dersner bellator
Vztah postavy s ním: Na otce si nepamatovala, poznala ho až mnohem, mnohem později. Byl pro ni prakticky cizí člověk, proto se s ním nesnažila utvořit žádné pouto - co kdyby jí ublížil stejně jako matka? Strach z toho, že by o ni nestál, ji od něj zcela odradil. Bylo lepší otce nikdy nemít, než ho ztratit. Proto když se s ním seznámila, vždy ho oslovovala výhradně jménem. Dersnerovi to nevadilo, právě naopak - skutečně o Deneru nestál a její přístup mu vyhovoval.
Sourozenci: Infelix aer, Patrias patriae, Elvenel aqua
Vztah postavy s nimi: Infelixe i Patriase poznala až značně později, a ani potom jejich příchod do svého života neprožívala nijak nadměrně. Jejich rodina byla natolik rozbitá, že návratu svých bratrů nepřikládala příliš mnoho důležitosti - určitě dřív nebo později zase odejdou, oni nebo ona sama. S Patriasem si nerozuměla, co si asi měla holka z lidského světa z 21. století co říct s klukem, který vyrůstal někde v lese? Nechápala ani jeho veselost, to jak se dokázal radovat z každé blbosti - přišlo jí to naprosto absurdní, primitivní. Jediné, v čem se s ním tehdy ztotožňovala, byly jeho časté pocity strachu, protože i ona se v Lunarii často bála. Toulat se lesem, když nevíte, co vás zastihne dřív, jestli hladová smečka vlků, nebo Osud s velmi špatným smyslem pro humor, to opravdu nahánělo hrůzu. Hlavně pro holku, která se dobře orientovala leda tak v nákupáku, a ne v kouzelném lese.
Infelixe vnímala o něco pozitivněji - přišel jí vždycky docela cool, jak nikoho nesoudil a celkově jak vždy dokázal zachovat chladnou hlavu. Nejvíc ji ale fascinovala jeho moc nad Osudem - dle svého jména měl být přece nešťastný, místo toho ale dělal věci, které ho baví, užíval si volný čas se svou milující přítelkyní Flammiferou, věnoval se kamarádům, zdokonaloval se ve svém elementu, a celkově byl spokojený. Nebyl nešťastný ani z války, která je všechny obklopovala - už od dětství byl svým otcem veden k boji, a proto si ho vlivem Dersnerovy ideologie spíše užíval, než aby v něm probouzel skličující pocity. Zkrátka a dobře, tenhle kluk nakopal Osudu zadnici a úplně ho odignoroval. Jednak ho za jeho přístup velice obdivovala, a jednak ji jeho život ujišťoval, že Osud přeci jen možná neexistuje, aspoň ne tak mocný, jak si ho představovala jejich matka.
Když se teď zase vrátila, vnímá oba bratry trochu jinak, a dává jim více prostoru, aby byla schopná je lépe poznat a udělat si o nich nový obrázek. Sice to není nijak extrémně dlouhá doba, kdy je viděla naposledy, mezitím se však mohlo mnohé změnit. Všichni z party dospěli, a ona také. Koneckonců by byla veliký pokrytec, kdyby je už dopředu odsoudila.
Nejpevnější pouto má s Elvenel. Kdekdo by si myslel, že svou sestru bude naopak nenávidět a žárlit na ni, protože to ona vždy dostávala více lásky a pozornosti od matky. Tomu tak skutečně bylo - jeden čas ji Denera doopravdy nenáviděla a hluboce na ni žárlila. Tahle nenávist ale pominula, když Denera trošku dospěla a uvědomila si, že Elvenel za nic z toho nemůže, a že pravým viníkem je jejich matka. Vinit svou sestru za to, že se Marion řídila odpornou ideologií, bylo od ní stejně nespravedlivé, jako chování její matky kvůli jednomu hloupému proroctví. A Denera chtěla být lepší než Marion, proto se skrze introspekci pokusila tyto pocity vůči Elvenel zneškodnit. Bylo to však velmi náročné a plně se jí to povedlo až po smrti Marion - do té doby nikdy nedokázala plně potlačit žárlivost a vztek vůči své sestře, byť se k ní Elvenel vždy chovala láskyplně a nikdy na ni nezanevřela. Vždycky v ní byl ten malý střípek zlosti, a ten podle tlaku řezal občas málo, občas hodně.
Choť: nemá
Vztah s ní/m: -
Děti: nemá
Vztah s nimi: -
Důležití rodinní příslušníci a vztah s nimi: Tenebros tenebrae
Ač se to může zdát nečekané, Tenebros a Denera měli spolu velice dobrý vztah. Kvůli válce s ním Denera v kontaktu nikdy nebyla, dokud se ze Země nevrátila zpátky do Lunarie a nenarazila na něj při jednom z jejích impulzivních útěků od zbytku party. Bylo to v době, kdy ji matka ZASE zklamala, protože jí ZASE dávala dost najevo, že není doma na sto procent vítaná a že Marion je mnohem více nadšená z Elizabeth než ze své nejmladší dcery. Denera byla zoufalá a potřebovala pomoct, a Tenebros přeci nemohl odmítnout ztracené dítě, které bylo pronásledováno proroctvím a špatným Osudem, stejně jako on. Vlastně se v Deneře viděl, až podezřele hodně. Nabídl Deneře, že může u něj zůstat, bez ohledu na to, "kam doopravdy patřila". Jejich pouto bylo natolik důvěrné, že jí Tenebros dokonce odhalil pravdu, proč začala válka a co se přesně stalo té noci, kdy vypálil Falkrii, což mnoho lidí neví. Kdekdo by si myslel, že Denera se přidala k Tenebrosovi čistě jen na truc Marion, ale pravdou bylo, že ti dva se skutečně podporovali a pomáhali si navzájem. Dá se říct, že Denera s žádným jiným členem rodiny neměla tak zdravý vztah.


Oblíbené

Barva: růžová, fialová
Nejméně oblíbená barva: zelená
Hudba: Marina, Taylor Swift, Billie Eilish, celkově pop
Jídlo: tofu hotdog
Literatura: John Green, populární teen literatura
Druh zábavy: hraní The Sims, blogování o módě a makeupu, focení, seriály, filmy
Vyjadřování: nespisové, skrze moderní slang, nadměrná gestikulace, častá pasivní agrese a sarkasmus
Způsob dopravy: autem, hromadnou dopravou, pěšky
Nejcennější majetek/vlastnictví: elektronika


Zvyky

Zájmy: Zajímá se o módu a líčení, o čemž i bloguje a vytváří fotky na instagram; jeví zájem i o astrologii, avšak pouze povrchně, mainstreamově. Ráda tancuje na moderní hudbu.
Hudební nástroje: žádné
Sporty: tanec, snaha o jógu (dokud jí čirou náhodou neshořela podložka na cvičení)
Co by dělala o deštivém dni: hrála simíky nebo žehlila
Za co utrácí peníze:  za oblečení, makeup, DLC do simíků
Kouří: ne
Pije alkohol: ano, ale jen občas
Jiné drogy: simíci
Čeho dělá až příliš: obdarovává lidi kousavými poznámkami
Čeho dělá málo (a měla by víc): být empatická
Hodně dobrá v: makeup art, slazení oblečení, kreslení očních linek
Špatná v: udržení rodinných vztahů a přátelství, projevech soucitu
Nervní (nervózní, nervové) tiky: propíná a protahuje si prsty
Obvyklé držení těla: vzpřímená, narovnaná, s vypnutou hrudí
Neobvyklé zvyky, zlozvyky: urovnávání, popotahování oblečení, hraní si s vlasy
Jiné zvláštnosti: Její matka vždy nechávala v pokoji zapálenou svíčku, když ji a Elvenel uspávala. Jedné noci se to však zvrtlo, když Denera měla velice živou noční můru a svým elementem přiživila plamen svíčky natolik, že začal hořet závěs. Od té doby je Denera nadmíru opatrná kolem svíček a doma si je zapaluje pouze na chvilku kvůli focení.


Vlastnosti

Osobnost dle MBTI: kolísá mezi ESTJ a ESFJ
Optimista nebo pesimista? Realista
Introvert nebo extrovert? Extrovert
Odvážlivec nebo obezřetný člověk? Na hraně; záleží na situaci
Logická nebo emocionální? Emocionální
Neukázněná a nepořádná, nebo metodická a úhledná? Neukázněná ale úhledná
Raději pracuje nebo odpočívá? Odpočívá
Sebejistá nebo nejistá? Sebejistá
Milovník zvířat? Spíš ne


Sebevnímání

Jaké pocity má vůči sama sobě: Má se ráda, její sebevědomí je ve spektru zdravé až nadměrné míry, smýšlí o sobě jako o soběstačné a silné mladé ženě, kterou vskutku je.
Jedno slovo, kterým by se postava popsala: neodolatelná
Jaké vlastnosti si na sobě postava nejvíc váží, případně má ráda: To, jak je soběstačná - musela se velice brzo osamostatnit, což podpořilo nárůst jejího sebevědomí.
Vlastnost na sobě postava nejvíc nenávidí: Nenávidí na sobě svou vznětlivost, protože v takových chvílích nemá stoprocentní kontrolu nad svým elementem, což v ní vyvolává pocity bezmocnosti.
Jaká fyzická vlastnost je podle postavy na ní nejlepší: útlý pas, ploché břicho
Jaká fyzická vlastnost je podle postavy na ní nejhorší: nedostačující kondička
Jak si postava myslí, že ji ostatní vidí: Dle jejího mínění ji Lunariané zří jako zrádkyni a selhání, avšak lidé ze Země, kteří nemají ponětí o jejím rodinném konfliktu, ji s velkou pravděpodobností vnímají jako rovnocennou, normální a půvabnou.
Co by na sobě postava ráda změnila: Naučila se větší sebekontrole a porozumění, které by vedlo ke zlepšení vztahů s ostatními.


Vztahy s ostatními

Názor na ostatní lidi obecně: Je kolem nich opatrná a drží si je od těla, nenechá se přeci znovu zranit.
Skrývá postava své opravdové názory a emoce od ostatních? Samozřejmě
Člověk, kterého postava nejvíc nenávidí: Elizabeth (viz největší tajemství postavy)
Nejlepší přítel/přátelé: Elvenel
Milostné zájmy: žádné; ačkoliv Denera touží po romantickém vztahu, nikdy se jí ho nepovedlo s nikým dosáhnout, nikdy to "nebylo ono", nebyla schopná opětovat city.
Člověk, za kterým postava chodí pro rady: Tenebros, občas Sasene nebo Elvenel
Člověk, za kterého se postava cítí zodpovědná: Elvenel
Člověk, kolem kterého se stydí nebo cítí trapně: Trochu Patrias a Infelix. Jak se má chovat kolem lidí, kteří představují její "nejbližší rodinu", ale poznala je teprve před pár lety a vlastně je zas tak dobře nezná? Její matka byla tak neschopná, že i své děti měla rozházené všude po světě.
Člověk, kterého postava otevřeně obdivuje: Marina Lambrini Diamandis
Člověk, kterého postava tajně obdivuje:
Alexandru - jak se dokázala tak rychle přizpůsobit životu v Lunarii a zahodit svůj život na Zemi? Asi musí Elizabeth vážně milovat.
Nejdůležitější člověk v životě: Elvenel

Žádné komentáře:

Okomentovat